Bra driv i «Muntlighet i Vest»

Forskergruppen «Muntlighet i Vest» hadde konferanse på Stord sist uke.

– Aktiviteten er god, rapporterer professor Atle Skaftun ved Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforsking, lokalisert ved UiS.

Skaftun står i spissen for forskergrupen sammen med professor Sissel Høisæter (HVL), Stein Dankert Kolstø (UiB), Hans Marius Hansteen (UiB) og Per Arne Michelsen (HVL).

I fjor fikk gruppen tildelt forskningsmidler av UH-nett Vest, og ut fra konferanseprogrammet og aktiviteten på Stord å dømme, virker forskninsgruppen å være i fint driv.

– Vi har hatt flere samlinger. I vår hadde vi en stor fellessamling for alle deltakerne i Stavanger og i etterkant av den var en del av oss i Cambridge.

– Dette har vært svært nyttige samlinger, hvor vi får samlet ulike miljøer og bygget oss sammen. I tillegg får vi delt på kompetanse og nettverk.

På arbeidsplanen fremover står jobbing med artikler.
– Vi kommer til å bidra med flere artikler i et temanummer.

– Samtidig ser vi på muligheter for å sende søknader om eksterne forskningsmidler.

Program for samlingen

SAMLING PÅ TVERS: Dialogisk undervisning var et gjennomgående tema for seminaret på Stord, som samlet 25 deltakere.
STERKT SAMARBEID: Forskergruppen «Muntlighet i Vest» ledes av kvintetten Sissel Høisæter (HVL), Stein Dankert Kolstø (UiB), Atle Skaftun (UiS), Per Arne Michelsen (HVL)  og Hans Marius Hansteen (UiB). På konferansen på Stord toppet de laget med den verdenskjente professoren i matematikkdidaktikk, Anna Sfard (tv), fra Universitetet i Haifa