Fikk ny kunnskap – tok det ut i praksis

– Hva arbeider studentinkubatoren med? Hvordan møter vi studenter? Hvilke aktiviteter og tilbud har vi for studenter som ønsker å prøve ut egne og andres ideer? Disse tre spørsmålene var sentrale i Sverre Daniel Gaupås sitt innlegg.

En god oppskrift for å lære seg noe nytt er å gå inn i stoffet – og så prøve det ut i praksis. Det fikk 45 studenter i UH-nett Vest prøve seg på denne uka. Årets studentkonferanse hadde innovasjon og studententreprenørskap som gjennomgangsmelodi.

Det begynte med input og ny kunnskap fra fire innledere. Først ute var Svein Gunnar Sjøtun fra Mohnsenteret ved Høgskulen på Vestlandet. Han tok fatt i begrepene innovasjon og entreprenørskap – og forklarte hvordan senteret jobber med dette.

Neste innledere var Sverre Daniel Gaupås, fra Studentinkubatoren «Level up» ved Universitetet i Stavanger.

Håvard Liltved Dalen er student ved UiS og gründer. Han er daglig leder i «Alder AS». Han fortalte hvordan det er å være student og gründer. Han hadde også innspill til hvordan UH-sektoren kan arbeide med disse spørsmålene.

 

John Arthur Berg er sjef for produkt og markedsføring hos itslearning. Han dro historien om hvordan selskapet har vokst ut fra en bacheloroppgave til etablert firma. Videre fortalte han hvordan en etablert bedrift arbeider med utvikling og innovasjon. – Spennende å høre hans tanker om hva som har endret seg siden studietiden hans på 90-tallet og frem til i dag, sier studentrådskoordinator Anders Veggeland i UH-nett Vest

Etter lunsj ble de 45 studentene delt i grupper på tvers.

– Først fikk vi en innledning ved Svein Gunnar Sjøtun. Han presenterte en metodikk for sosialt entreprenørskap, som en inngang til gruppearbeidet.
Vi valgte egne problemstillinger og brukte metodikken hans. Til slutt presenterte gruppene arbeidet sitt for hverandre, forteller studentrådskoordinator Anders Veggeland.

Seminaret ble avsluttet med quiz og sosialt opplegg på Kvarteret i Bergen sentrum.

 

Gruppene hadde mange kreative idéer og ikke minst ble det lansert mange interessante «apper» i løpet av konferansen. Alle foto: Øyvind Hatland.